Hvalpene

11. FEBRUAR (2 døgn):
Den lille pjevs, som vi kæmpede med, døde desværre i aftes. Lidt sørgeligt er det. :-(. Men resten har det godt og tager fint på :-). Gaia har fået feber. Men det er vist normalt at de får det. Men dyrlægen har været forbi og tilset Gaia. Vi blev enige om at give hende noget pennecillin, for en sikkerhedsskyld.
16. FEBRUAR (7 døgn):
Her en uge efter fødslen, går det rigtig godt med både hvalpene og Gaia. Hele ugen har været rigtig hård, både fordi vi havde den lille hvalp vi kæmpede for at redde og fordi jeg måske var bange for, at det skulle ske for nogle af de andre også. Jeg har kunne mærke at det har påvirket mig, med de døde hvalpe og jeg har derfor været mere bekymret for de levende end jeg måske ellers ville have været. Om natten har jeg ikke rigtig turde at sove og har holdt meget øje med deres vægt og trivsel, men nu er jeg så småt ved at begynde at kunne slappe af og bare nyde dem. 
Igennem hele ugen har Gaia været meget rolig og været mindre pyller end mig :) Jeg sover på en drømmeseng ved siden af hvalpekassen og her i nat, da jeg vågnede lå Gaia på gulvet ved siden af mig istedet for i kassen. 
Hvalpene har alle mere end fordoblet deres vægt, hvilket jo er rigtig flot - hvis jeg selv skal sige det :). De små laver stadig ikke rigtig andet, end at spise, slå mave og lege sæl :) 
20 FEBRUAR (11 døgn):
Alle hvalpe har mere end 3 doblet deres fødselsvægt, så det går bare rigtig godt. Gaia må ha masser af mælk til dem. Det er både ondt og godt, for når de ikke får tømt en pat ordentlig så bliver der opstaset en masse mælk i patten og den bliver kæmpe stor og hård, så hvalpene kan ikke suge mælken ud af patten. Det skete med en af Gaias bagerste pat. Jeg kæmpede med varme omslag og massage. Prøvede om jeg kunne få malket noget mælk ud af den, men det var ikke meget. Da vi kom til nat kl 23.45, efter at ha kæmpet hele dagen, ringede jeg til dyrlægen. Han ville helst ikke give hende pennecellin da hun jo næsten lige var færdig med sidste kur. Han foreslog at jeg skulle smøre tiger balsam på patten natten over og ellers give patten varme sæbebade dagen efter og sørge for at det var det store hvalpe der suttede der. Jeg var noget bekymret da jeg gik til ro, men næste morgen, da var den kun halv så stor og der lå en hvalp frivillig og spiste af den. Hmm den må ha blevet vandt til lugten, da hele stuen stank af tiger balsam ;-). Da vi kom til aften var patten helt som den skal være. Phy ha vi klarede det uden pennecellin :-). 
Synes jeg har en rigtig god dyrlæge. Dagen efter hvor jeg ringede til ham midt nat, ringede han om formiddagen for at høre hvordan det gik med Gaia. Dejligt når man kan mærke at de også har hjertet med.
22 Februar 2014
Så er de ved at få øjne. Hvor er de altså bare kære :-).


Her går det godt. De er så småt begundt at få øjne alle sammen og nogen af dem forsøger at gå. Det skal de så nok lige øve sig lidt mere på, kunne næsten ha mistænkt Gaia for at blande mælken op med sprut ;-). I går kom min svigerdatter, søn og lille Philip på 7 mdr. Vi skulle fejre Maries fødselsdag her hos os, da vi ikke kunne komme hjem til dem. Marie synes jeg trængte til at få en nat i min egen seng, så hun tog tjansen på drømmesengen, ved hvalpene. Tak for det Marie, hvor var det dejligt at komme i min egen seng og få en hel nats søvn. Vi fik også klippet hvalpenes negle. Synes det var synd for Gaia som de kradsede hendes maveskind. Men det hjalp nu ikke at klippe dem, de er stadig skarpe.
I morgen aften/nat er de 14 døgn gamle. Helt utrolig som tiden flyver afsted. Nogle af dem har 4 doblet deres vægt fra fødslen. Det må være noget godt mælk Gaia producerer. 
23 FEBRUAR 2014 (14 dage).
I dag har Morten fået lavet slisken til vores trappe udenfor. Den er fin. Men er lidt spændt på om den er for stejl. Gaia har godkendt den ;-)

25 FEBRUAR 2014
Nu er hvalpene blevet så store, har de fået lov til at komme med ud og spise (stuegulvet) ;-)
Må sige at det var lidt svært at styre syvlingerne. Det måtte jeg finde en løsning på. Det gjorde jeg så, de fik en kravlegård ;-)
Så ka de lære det, ka de ;-)
Ellers så går det bare godt. De vokser med lynets hast, øver sig i at gå og spiser.
Gaia er i gang med at smide alt hendes pels. Synes nu godt hun kunne sætte farten lidt ned med det. Det er jo ikke særlig høflig at modtage gæster her i weekenden i bikini ;-).
 
Det er ca hvad jeg reder af hende hver anden dag :-(. Så er det jo lige plus det løse, som ligger over det hele.
Og jeg vil så nok ikke lige foreslå det her dress, når man reder hund der er midt i at smide sin pels ;-)
28 FEBRUAR 2014
Der er blevet meget mere liv i hvalpegården. De går mere og mere sikker på benene nu. De er blevet nogle udbryder konger. I går nat vågnede jeg ved en skrigen og hylen, ja det var så 2 af dem der var brudt ud af indhegningen. Der er lavet forstærkninger ved samlingerne nu. Håber det kan få dem til at blive inde :-).
Men ind imellem er der da så nogenlunde ro på dem. Det her billede er taget kl 6 i morges.
01 MARTS 2014
Så er det i dag, de første hvalpekøber kommer for at se hvalpene. Vi glæder os til at vise dem frem.
Vi er bare så klar :-)
Først kom Michelle, hendes søster og Mads her fra Herning. Dejligt at hilsen på dem.
Jeg var lidt spændt på hvordan Gaia ville reagerer ved at helt fremmede kom ind i hvalpegården. Men det tog hun nu stille og roligt. Selv om at hun i starten lige skulle være med til at holde øje med gæsterne. :-)
Derefter kom Sabina og Theis fra Kolding. Det gik også fint, selv om Gaia stadig holder et vågent øje med hvad der sker med hendes hvalpe. Også dejligt at hilse på dem.
Dejligt med gæster der forstår at opfører sig, så hundemor er tryg ved besøgene. Tak for det til begge familier.
I dag fik de fast føde (flydende) for første gang. Jeg fik desværre ingen billede af det. Jeg havde mere end rigeligt med at holde dem væk fra tallerkenen. Tror de havde taget bad i maden, hvis de havde fået lov. Tak ska du ha et svineri :-). Jeg var dybt overrasket over at de fleste af dem, bare gik i gang med at spise af det. Så mine spekulationer over hvordan jeg skulle få dem til at smage på maden, kunne jeg godt ha sparet mig ;-). Men nu har der stået vand hos dem i en uge snart og de har absolut ikke ønsket at benyttet sig af tilbuddet, så tænkte at det nok var det samme med maden. Men det var det heldigvis ikke...
I morgen er de 3 uger. Som tiden dog går hurtig.
02 MARTS 2014 (3 uger gammel)
Jubiii så er de 3 uger. Det er da helt utrolig.
Vi fik besøg af Michelle og Ronni fra Beder. Dejligt at hilse på dem igen. Gaia har vist vænnet sig til alle de fremmede mennesker, der  skal sidde og fylde op i hvalpegården ;-) og dejligt at der også bliver til klap til hende.
Jeg tror Michelle og Ronni glæder sig til om 5 uger :-).
Nanna som kommer og går tur med Gaia, når vi synes hun skal være for længe alene hjemme, kom også lige en smut. Gaia er rigtig glad for hende, så der blev næsten slået knude på kroppen da hun kom.
Som I kan se, så er der trængsel ved mælkebaren. Tror snart vi må ha lavet skiftehold ;-)
Jeg er jo som jeg skrev i går begyndt at give dem alm mad. I dag lukkede jeg af til hvalpekassen. Så havde jeg maden der i og tog så en hvalp af gangen. Men uha et svineri. Det er nu ikke alle hvalpe der synes at den menu er en udsøgt fornøjelse. Men jeg fik da alle til at smage og håber så at de vænner sig til smagen.
Her er det grøn hvalp, der smager. :-)
03 MARTS 2014
Jo jo det går da bedre og bedre med det spiseri.
Det smager da allerbedst det man kan slikke af sin bror.
Det her billede blev så taget før de fik poterne op i det. Hmm det tog lidt tid at få gjort rent efter det :-).
Søster Dina kom også lige forbi, efter hun havde hentet noget Pro-kolin ved dyrlægen. Jeg havde blandet A38 i deres foder de første gange og det skulle jeg så nok ikke ha gjort, fik jeg at vide af dyrlægen. Der var et par af dem der fik tynd mave af det. Håber vi hurtig får styr på det med den kur.
Her er det lyserød hvalp der bliver nusset. Og det ser ud som om den nyder det :-)
05 MARTS 2014
I går fik vi besøg af 2 opdrætter og Kennelmutter og kennelfatter fra Hvalpsund. Det var rigtig hyggeligt at kunne snakke hund og hvalpesnak, uden der var nogen der kikker skævt til os ;-).
Glemte desværre at tage billeder af dem alle.
 Hvalpene bliver tjekket af Mormor og Morfar. De blev godkendt :-)
Det er uhyggelig svær at ligge rent på hos de små. De skal altid lige være der hvor jeg er. Så i dag tog jeg dem ud i køkkenet så jeg kunne få vasket gulvet ordenligt i hvalpegården. Tror ikke de var helt tilfredse med det, men Gaia synes det var alletiders. Hun hoppede rundt og prøvede at få dem til at lege. Jeg havde desværre ikke kameraet lige ved hånden, sjovt så det nu ud.
Så kom selen og snoren til hvalpene. Det ser rigtig lækkert ud. Da størrelsen stadig er for stor, kan jeg ikke prøve det på dem endnu. Bliver sjovt hvad de siger til at få sådan en sele på. Synes at kunne fornemme at det halsbånd de har på, ikke er det store hit. De bliver i alt fald helt salig, når jeg klør dem under det. 
09 MARTS 2014
Hip hip hurra, i dag fylder hvalpene 4 uger. Uha så er der kun 4 uger tilbage til at nogen af dem bliver hentet til deres nye hjem. Er lidt spændt på hvordan jeg vil reagerer når jeg skal overdrage ansvaret for mine guldklumper til deres nye familie. Jeg ved godt det er noget pjat, da jeg har fuld tiltro til at alle de nye familier, vil passe på dem, som jeg selv ville ha gjort.
Det er et par dage siden jeg har fået skrevet, det undskylder jeg. Jeg har haft virus på computeren, været syg af kvalme et par dage og så har vi haft rigtig mange gæster og ikke mindst hvalpene der skal passes og aktiveres. 

I torsdags havde vi besøg af Anne Mette og Gitte
Ingen tvivl om at der bliver talt dage, til hvornår hvalpen kan afhentes :-).
Lørdag var der 2 hold hvalpekøber på gen besøg, min søn, svigerdatter, barnebarn og deres hund Zanto var her også. Vi var lidt spændte på hvad Gaia ville sige til at Zanto kom i nærheden af hvalpene. Hun var helt rolig, der var overhovedet ingen reaktion fra hende, udover at hun var glad for at se ham. Hvalpene reagerede heller ikke.
Lidt efter kom Mortens 2 døtre og svigersøn. De bor i Aalborg og Kbh, så det var første gang de så hvalpene.
Søndag, altså i dag havde vi besøg af Karen og Peter fra Sjælland. Det var rigtig hyggeligt at hilse på dem.
 De blev hurtig omsværmet, efter at hvalpene lige havde fået en lille lur efter gård turen. Og ja Mortens datter og svigersøn kom så også lige for at se hvalpene igen inden de kørte tilbage til Sjælland og ja så kom der også lige et hold venner, som lige ville afleverer aviser og se til hvalpene. Ja hvis de her hvalpe ikke vender sig til mange forskellige mennesker, så forstår jeg det ikke. :-).
Lige et billede fra i dag. Det er helt umuligt at få dem alle på en gang, uden at jeg skal tage det så langt væk fra, at man ikke rigtig får noget ud af det. jeg vil prøve at få taget et bedre billede en af dagene, hvor jeg har bedre tid.
Ps.... Aviser ønskes :-)...........
11 MARTS 2014
I går havde vi besøg af Kingos menneske far (Gaias bror fra Århus). I dag har der ikke været gæster, så jeg fik tid til at tage lidt billeder. Men det er nu ikke nem, når man skal gøre det alene. Men ind imellem får man et sjov billede.

Skal vi lege?
Jeg har forhørt mig ved Britta Baumann om hvornår hvalpekøberne kan få besked om hvilken hvalp der bliver deres. Hun siger at det finder vi ud af allerede om søndagen. Så søndag den 30 marts sidst på dagen, får I besked. :-)
13 MARTS 2014
Man skal socialiserer hvalpene til børn i alle aldre. Her starter vi med babyer. Ha ha tror det er Philip der skal socialiseres med hvalpe :-)
Og hvorfor er det lige at de absolut skal ligge hvor der er koldest, så de skal ligge i en klump, for at holde varmen. Gå dog ind....
Der er nogen af jeg hvalpekøber der har spurgt hvad I skal købe af børster osv. Jeg tog et billed af det jeg bruger. Karten får I jo med herfra. Den der ligner en rive er ikke til at undvære, når de fælder. Kammen med tæt siddende tænder, bruger jeg på de steder hvor Gaia har korte hår, ovenpå benene osv.
15 MARTS 2014
I dag har de smagt peber snack. Det ku godt bruges :-)
Og fætter Chaco kom på besøg. Sjovt at de slet ikke reagerer på at der kommer en fremmede hund. Gaia var igen bare glad for at få gæster ;-)
De kan nu alle, selv komme både ned og op af rampen. Men det er nu stadig et værre arbejde at få dem ind alle. Jeg kan så nogenlunde få dem til at komme op af rampen når jeg kalder, men så kommer Gaia som regel og sarborterer det, ved at hun lige løber op af rampen og vender rundt og løber ned igen, og har så en hale af hvalpe efter sig ned igen.... Thi hi så det er som regel ret mange ommer inden jeg har held til at få alle ind.
 
Et sødt billede.
Læg lige mærke til Gaia, hun lægger op til leg ;-)
16 MARTS 2014 (5 uger gamle)
Besøg af William. Hvor var det sødt at se hvalpene og ham sammen :-) I får lige 3 billeder da jeg ikke kunne bestemme mig for hvilken der skulle på ;-)