Fødsel

De første tegn på at der var ved at ske noget var, at Gaias temperatur faldt til 36,7 grader lørdag d. 8/2. Omkring middag fik vi besøg af nogle hvalpekøbere fra Sjælland, som på et tidspunkt bemærkede at der løb noget ud af Gaia. Så fik jeg stress på og da jeg skulle have ringet afbud til 2 andre hvalpekøbere og have fat på kennelmutter fra Hvalpsund, måtte gæsterne selv sætte maden på bordet og starte med at spise alene. Det er sjældent jeg er så lidt gæstfri, som jeg var der - de måtte nærmest klare sig selv :)
 
Opblokningen startede herefter og blev ved rigtig længe. Søndag d. 9/2 kl. 16:40, da der stadig ikke var nogle ændringer, tog Marie og Morten hende med på en lille gå/løbetur. Det var lige overfor vores hus. Der er en grus parkeringsplads og et lille grønt område. Det tog ikke mere end et par minutter, så kom de løbende tilbage. Da Gaia havde sat sig for at tisse kom der en hel masse gul/grøn ud af hende og det så Marie heldigvis. Da vi kom ind, løb Gaia direkte ind i fødekassen. Vi sad der ikke ret længe, før hun begyndte at hyle og ville sætte sig på skødet af mig. Kl 17.00 blev den første hvalp født. :-)
Nogen gange var der bare 20 min imellem hver hvalp og andre gange kunne der gå tæt på en time. En af gangene hvor vi synes at det trak lidt ud ville jeg lufte hende. Da vi kom ud løb hun direkte hen i sin kurv der står bag en halvvæg i carporten. Der fødte hun så lige en hvalp. Godt jeg havde husket at få håndklæde med ud ;-). Pludselig måtte vi vente på hvalpe. Vi havde mærket sådan en klump i maven på Gaia, så vi var rimelige sikker på at der måtte være mindst en hvalp mere og hun blev også ved med at puste. Efter at ha ringet til dyrlægen kom vi så i tvivl om der var flere, da vi fik at vide at det godt kunne være efterveer, der gjorde at hun stadig pustede. Vi blev enige om at uanset hvad så skulle hun luftes igen, som sagt så gjort. Vi kom lige ud så så måtte vi ind igen, da hun begyndte at stå og krumme ryg. Der blev så født en hvalp på stue gulvet. Det var den jeg fik genoplivet, som så døde efter et par dage.
Jeg synes det var rigtig hårdt, med så mange døde hvalpe og bare det at se Gaia, som slet ikke kunne forstå hvorfor de ikke ville bevæge sig. Åhh hvor var det synd. Men ved godt at 12 hvalpe, havde heller ikke været nem at stå med. Jeg ville rigtig gerne hvis hun kun skulle ha født 6 hvalpe og at de så alle var levende. Det var rigtig hårdt for både hende og os. Men heldigvis fik vi nogle rigtige guldklumper ud af anstrengelserne :-) <3 <3 <3